Sunday, May 16, 2010

Panggil Hujan

Kabare semua? Harap semua ok saja. Firstly, Selamat Datang kepada 2 blogger tegar untuk blog ronggeng ni. Bila la agaknya kita semua dapat baca posting yang canggih manggih dari mereka berdua. Lega la daddy fen lepas ni. Tak payah lagi nak komplen kepada hamba pasal blog ni bersawang. Tapi buat masa ni blogger tegar berdua tu, tengah haus. Lariks.

Ok la, jom hamba bawa anda ke sessi karoks geng ronggeng oleh Nuarlin, Zamreen dan Fenfid di Wangsa Walk. Untuk sessi ni geng ratu posing dan CT K tidak turut serta. Rugiiii katanya.

Penuh perasaan tiga ibu ni menyanyikan lagu Elite. Ini Elite version 2010.
Abah Nuar pulak aksi penuh perasaan. Suara je tenggelam timbul. Ayah zam tu tak puas hati tak dapat beraksi solo ke? Daddy fen macam malas je nak layan over acting Abah Nuar tu, ye ke ?

Yang ni Daddy Fen pulak tanggap feeling abis. Abah Nuar dengan Ayah Zam dok gelak gelak je, padahal dok layan lagu sedih.


3 hot mama.

Dah lama hamba dapat video klips ni dari daddy fen tapi tak sempat nak loadkan masuk dalam blog ni. Oleh kerana cuaca sangat sangat panas beberapa hari kebelakangan ni, hamba rasa ini saat paling sesuai untuk masukkan video klips geng ronggeng ber karoks. Boleh la panggil hujan biar sejuk sikit cuaca. Tolong la hujan turun setiap kali reader blog ni on video klips ni. Begitu besar sekali harapan hamba. Larikssssss

video video
video

Thursday, May 13, 2010

Mama Reen melapor diri


setelah berkurun lamanye, akhirnye baru ade semangat nak mencuba dunia blogging.

tunggulah posting seterusnya ye kawan2.


Ahli baru

testing2 ..mcm x caya aje..hari ni detik bersejarah bg ibu lin..setelah di invite daddy fend..ibu lin akan jadi blogger tegar..nantikan kemunculan post2 terbaik dr ibu lin ye...jgn haus sudah...haahha

Tuesday, May 11, 2010

Bakal Juara Mentor 20

video video video video video

Layan la ye...videoklip karoks session kat Alamanda. Ingatkan dah terdelete sume video klips ni rupanya ada lagi. Harus di tepek kat sini. Walau pun gelap, dari nada suara je boleh bayangkan betapa happeningnya session melalak ni. Hilang sume stress tengok aqif gelek. Layannn.

Saturday, May 8, 2010

Selamat Hari Ibu

Entry ni takde gambar...malas nak tepek.

Yang penting...nak wish kepada semua ahli club ronggeng yang sentiasa ceria dan happening. Yang pompuan saje la...tak kira yang ada ramai kids...or yang ada anak sedara saje...yang penting sifat keibuan tu terserlah.

SELAMAT HARI IBU to Mama reen, Ibu Lin, Mama CT K, Ibu Mala, Ms president aka Kak Fiza, Aan aka Ratu posing dan Mak Ado aka Ratu posing.

Yang bertuahnya anak anak geng ronggeng...ada mummy...ada mama...ada ibu. Mana tahu nanti ada emak dan umi pulak kan...kita tunggu je la.

Semoga korang semua ceria selalu...dan kepada sesapa yang berhajat nak dapat surprise tu...harap harap dapat la apa yang di hajati tu.

Tuesday, May 4, 2010

Abah Nuar Ronggeng Solo - Pulau Kapas

If you could recall, sebelum ni ronggeng on 1st May, Abah Nuar tak join sebab masa tu dia ronggeng soloist ke Pulau Kapas. Soloist maknanya tak bawak la luggage dengan handbags sume. Jom kita layan photo photo menarik Abah Nuar kat Pulau Kapas. Daddy Fen tepek beberapa keping je la ye.
Permandangan ni memang mantops. Teringan gambar cam ni kat Pulai Bali.
Kuasa Allah...pencipta segalanya.

Tuan Tanah. Senyum buat buat je ni....apakah?


Cantikkan air laut yang membiru. Yang part pulau tu...Pulang jerjak kat Penang pun nampak camtu jugak.

Yang ni pulak air tenang.

Abah Nuar sebab Ibu Lin takde...kan main lagi conquer dapur. Kat Umah camne la gamaknya? Jawab Ibu lin....jawab.


Ikan tak tau apa nama...colourful camtu boleh makan ke?


Tapi ikan ikan ni fresh...sebab Abah Nuar dengan geng dia pancing sendiri.
Tapi Pulau Kapas ni takde orang snorkeling ke? Sebab takde 1 pun gambar snorkeling. Biler geng ronggeng yang lain nak ke Pulau? Geng ronggeng belum pernah lagi ronggeng kat pulau rasanya. Fenfid...lambat lagi kot...pulau Bali je kami layan dulu. Tunggu la EJ besar sikit baru ronggeng ke pulau yang cun cun kat Malaysia ni.

Monday, May 3, 2010

Outing ronggeng 1 may 2010

Semalam cuti 1st May...plan asalnya nak pi Bowling. Tapi Hafiy demam...so plan bertukar...sampai ke Alamanda...Fenfid jejak Ibu Lin dengan the kids. Abah Nuar ronggeng sendirian berhad dengan officemate dia kat Pulau Kapas. Sampai ke Alamanda pulak, nak tengok movie, cerita Iron Man full house. Nak main bowling, tak leh nak masuk...ada tournament apa entah. Sib baik la ada karaoke. Masa pi karaoke centre tu tengok orang dok tunggu punya la ramai. Rupanya diorang tu tunggu turn untuk bilik yang bayar ikut lagu. Kalau nak bilik yang bayar by hours...ada few available...fenfid, Ibu Lin dan ana anak layan karoks.
Sebelum melalak, layan the kids main games kat arena dulu.
Gaya Afiq yang tak sampai.

Not bad gak dia layan racing ni...ikut sapa la gamaknya...Ibu Lin ke Abah Nuar?



Ej sibuk dok angkut bag sekolah baru dia tu. Rimas je tengok sebab besar sangat.







Kalau Zamreen dapat join masa ni...mesti meriah.




Lepas dah puas bazir duit...terus pi melalak pulak. Paling best tentula layan lagu dangdut.
Macam macam lagu dangdut kitorang layan. Mermori daun Pisang...khas untuk mengimbau kenangan jiwang karat Ibu Lin dengan Abah Nuar. Lariiii.
The boys layan lagu cari jodoh la kan...pastu ketahuan.
Ej tunggu turn. Ej layan lagu Nobody...part rap pun hafal. Cuba sifir...bocor sana sini...tak hafal.

Duta kecil...wakil Wali Band

Minah rock...ambik nafas dulu...apakah?? lariiii.

Pasangan remaja...terlebih feeling pulak. Kah kah kah.

Rakaman suara iklan...cap ibu dan anak.
Gambar Love bird man ekkk? Kah kah kah...diorang layan Hafiy kat umah.
Tapi sempat lagi tu roger roger biler Hafiy dah kebah untuk pi dinner. Janji jumpa kat The Mines...layan dinner kat Sweet Chat cafe.


The kids duduk kat meja lain...so kena la Mummy dengan Ibu Lin make sure sume order food yang mengenyangkan.

Tunggang terbalik cafe tu kami kerjakan.
Mummy ordered tuna sandwich...sedap bangat.

Daddy fen dengan Ayah Zam layan...speggeti daging salai. Pedas tapi sedap.


Ni daddy fen punya...markisa juice....campur mango campur cincau. Sedap.

Time makan...sume duduk diam menghayati makanan. Lepas tu...sume sibuk berjalan kesana sini.

Ibu Lin first time try Sweet Chat ni. Sayang sekali Abah Nuar takde nak try pancake durian tu.

Licin sume...kesian perut tak cuti...dok makan from morning. Yang penting...memasing puas hati dan happy dapat ronggeng. Lain kali la kiter buat session bowling...Abah Nuar kena ada la kan...sebab dia coach the kids tu masa main bowling.