Wednesday, May 27, 2009

Era sape lagi seronok???

video video

Korang yang dah veteran ni teringin tak nak main wind castle ni??? Masa zaman kita takde pun benda nikan. Similarly our kids tak tahu apa tu galah panjang, konda kondi, baling tin dan banyak lagi. So sapa yang lagi kesian. Kita ke or anak anak kita?

Dulu aku masa kecik pagi kuar umah pi main, tengahari balik lunch pastu keluar main lagi. Duduk kat kampung A...pastu jelajah ke kampung B, C, dan byk lagi kampung cari member and main tak hingat dunia. Now misha kalau padai pandai pi lorong belakang umah even though same taman memang sah la nak makan rotan. Kita kesian ke anak anak kita yang kesian?

Renung renungkan dan selamat beramal.

2 comments:

zamreen said...

kesian gak lah anak2 kite tuh, mmg alif adam dpt main pun setakat jln depan rumah... ke lorong belakang tu pun x lepas... nak suruh pi kedai pun ai x tergamak... kite dulu kecik 10 kali sekejap tlg mak pegi kedai...

fido said...

pa pe hal pun aku rasa 'FIKRI' totap unggul! Nuar kata sumer org2 tua tegur siap angkat tgn lagik nmpk dia - on the way to kedai kat Tmn DatoSenu tuh!!! Bakal YB anak buah kiter tue??? Aminn....