Sunday, May 17, 2009

Pot Luck at CT K's

Bersempena musim Transformasi, maka seperti yang di war warkan CT K bermurah hati untuk menganjurkan pot luck sambil tengok AF7 final. Makanya seperti perancangan rapi yang telah di aturkan beberapa minggu sebelumnya, begini lah persembahan makanan untuk sessi meramping pinggang. Hamba sendiri pun takut bila tengok menu yang bersusun mengalahkan kenduri kahwin. Tak caya? tengok sendiri.
Jus guava dengan asam masin. Gantikan jus kedondong.
Kerabu mangga hasil tangan Puan Fid.

Ayam masal lemak cili api.

Lepat pisang - CT K dok layan permintaan sapa ntah.

Peria goreng dan budu.

Popia basah

Ribena longan. Hidangan paling laku dan meletops malam tu. Hamba tengok Gigih Daddy fen dok ulang bancuh sampai 3 round. Kuat minum betul geng ronggeng ni. Hamba ingat kuat makan je.


Rosemarry Chicken. Hamba di khabarkan resepi rosemary chicken ni dah 2 ke 3 tahun di sebarkan di kalangan geng ronggeng. Tapi malam ni tukang sebar resipi sendiri yang gigih mengorder melalui blog yang di bacanya. Blogger kah tukang order chicken ini? lariiiiiiii


Roti jala dan kuah durian. Hasil tangan Mak Yang. Kembang Semangkuk dia hamba tengok dok kena puji. Boleh buka kopitiam katanya.

Sambal belacan campur Mangga.


Sardine. Ini adalah menu permintaan ramai. Antara masterpiece CT K untuk geng ronggeng.
1) Abah nuar tak makan lauk lain katanya. Dah kebah demam??
2) Lepas ni selain melayan geng ronggeng makan Sardin. CT K ada peminat baru yang layan sardin dia. SelamatHari Guru...Apakah???? lariiiiiiii

Sate ayam dan daging. Sedap ke? Ayah Zam dapat bau je...pastu lidi pun tak nampak katanya. Daddy fen dapat merasa secucuk. Tapi Daddy fen bukan peminat satepun. Ayah Zam peminat sate ke? Mama reen ad tolong simpan kan beberapa cucuk katanya. Simpan kat mana yek??? lariiiiii

Tempe goreng. Mommy fid bekalkan stok. Fresh from the factory. Fresh ke??? lariiiiiiiiii

Tempoyak. Daddy fen import chef khas katanya. Stok tempoyak from Mak Ado.

Ulam daun tenggek burung. Ada lagi beberapa ulaman seperti petai, jering, daun ulam raja, petai jeruk, pegaga dan beberapa lagi. Ada juga Pau yang lembut dan sedap dan agar agar santan hasil tangan CT K. Layan permintaan geng ronggeng katanya.

Mak Yang baru sampai masa ni. Bakul dan bekalan fresh from Keramat.






Toley sate.


Hafiy - Sebelum dapat power

3 sahabat sejati. Semoga panjang umur dan persahabatan tetap meriah selamanya. Backbone geng ronggeng.



Tetiba je jadi main chef .



"Main chef" tunjuk cara menggoreng.



Camne gambar Bandung boleh tersesat dalam posting makan makan ni? Hamba confuse. Tak clear la gambar back ground. lariiiiiii


Ayah Zam - Kalau tuan hamba nak tahu mana pegi sate sate tu sume...tengok gambar ni. Ini lah jawapannya. lariiiiii


Lepas kenyang makan sate baru boleh buat kerja. Ada faham???? Bagaimanakah???



Dialog : Mana Sate? tak tauuuu...kiter dari tadi sibuk buat kerja.

Dialog : Mana sate? Kitorang jaga mangga ye...tak jaga sate.


Tetiba lak "main chef" dapat protege.
Dialog : Haaa...jgn risau ye geng ronggeng. Kalau CT K busy masak sardin untuk "selamat hari guru" je...biar Lin masak kan. Dah master dah ni kan Mak Yang kan.

Nampak sardin terus baik demam. Pastu terus banyak tenaga nak tumbuk cili untuk budu.


Dialog : Geramnya aku tengok makan yang maha banyak ni. Biler diorang nak kasi aku makan ni? Lupa ke aku "main chef"?



1, 2, 3...serbu.
Dialog : Apa apa hal pun tokey sardin makan kat meja. Senang nak tambah kan kengkawan.


Pusingan 4, 5, 6. lariiiiiii



Dialog : Mana sate? daun daun je ada?

Dialog : Kengkawan...pause dulu... lepas makan baru sambung balik round 7, 8, 9. Ready? cheeseeee

Dialog : Tengok...ambo pun makan daun je ayah Zamnya...(dalam hati...he he he)


Dialog : Sedap gak daun tenggek burung ni...tapi mana sate yek? Daddy fen...nko rasa tak sate tadi? sedap ke?


Dialog : Korang makan la ye...akak an dah kenyang dah makan kat umah tadi. (Dalam hati...kita kasi hadam dulu...baru repeat. aku pun dah lost count dah berap round)



Hafiy sentap tak dapat remote car besar.


AF dah start. Layannnn


Masa Aan dok bergossip. Lupa TV arah mana.


Abah nuar dapat kerusi 3rd class je.



10 minit je concentrate bebudak ni.


Ni tengok concert ke tengok daram seram ni?


Minit ke 9.


Minit ke 10.
Dialog : Ish...nyampah den. Orang nak tengok concert sibok yo dio nak berposing romantik kat sini.



Dialog : Kenapa concert ni hambar je ni? Apa kata Astro ambik geng ronggeng jadi akli faculti tahun depan? mesti meletop letop concert.


Dialog : sedap lagi food food tadi dari cencert ni aku rasa.


Sambil tengok concert...sempat lagi potong cake besday untuk Adam. Sedapnya cake...10 minit je licin sume. lariiiiii


HAPPY BESDAY ADAM.



Dialog : Eh tolong sikit eeekkk..aril masuk pun sebab Anak Tiara dah nangis nangis lepas Aril keluar dulu. Tak caya tanya aku.


Besday lagi??? sape pulak punya besday ni? (lilin ada 9 tapi penat nak pasang...so daddy fen pasang 3 je...6 lagi simpan katanya)



Happy besaday mommy. Dalam hati...strawbery tu apa apa hal pun aku punya.


Dialog : Apsal besday cake mommy ada buah buahan? Besday cake aku takde pun??? apsal yek???

Dialog : betul ke besday aku ni? rasanya macam lambat lagi?
Hamba dikhabarkan daddy fen nak jimat belanja...buat sekali harung time geng ronggeng sume ada ni. ye ke??? lariiiiiiii


Dialog : sib baik ada 3 lilin je...jenuh aku nak kira umur aku nanti.

Dialog : Apa la buat besday aku hari ni...kan aku dah tak dapat hadiah dah...orang sibuk tgk of je.

Sib baik Hafiz perform bagus kan kan kan.

Dialog : Aku kalau emo emo ni lapar sesaje...apakah???

Akhirnya Hafiz ditabalkan sebagai juara. Dan geng ronggeng tetap juara juga...juara Melantak dan juara gossip. Apakah??? lariiiii. Hamba tak pasti bila geng ronggeng akan bersidang lagi untuk sessi meramping pinggang yang seterusnya. Tapi kesian lak hamba tengok rumah CT K di belasah dek anak anak.
Apa apa pun...terima kasih semua untuk hidangan yang lazat lazat dan suasana gelak ketawa yang happening. Terima kasih CT K sebab jadi tuan rumah yang berjaya lagi sekali. Hamba nak tanya fendifid, nuarlin, zamreen dan geng posing biler lak nak jadi tuan rumah? lariiiiiii

4 comments:

hazel said...

heheheh ye la cik pend....mana pegi semua sate tu ek....kami sempat tgk kuah jer....apakah??????

bila2 pun leh jadi tuan rumah...demi kenkawan...heheh

zamreen said...

puas hatiku aril x jadi juara

GaDiss HeRbA said...

salam,

saya safrina dari Serdang.

mmg family awk makan ulam daun tenggek burug ni?

TukangKarut said...

Hello Gadis Herba,

geng ronggeng telan apa saje ulam. tak tolak rezeki.